Met 3 Belgische teams waren we afgezakt naar het NK F16 in Hellecat, de club die dit jaar ook het EK F16 georganiseerd had.

BEL808BEL666BEL100Over 2 dagen werden 8 wedstrijden afgewerkt. Met een variërende wind tussen 8 en 15 knopen was het belangrijk all round goed voor de dag te komen.

Er waren jammergenoeg maar 9 boten voor deze editie, maar dat maakt het zeilen er niet minder spannend om. De verschillende teams finishten op seconden van elkaar en elke race was het een gevecht om je plaats te behouden.

Het parcours gaf heel wat kansen om terug te komen of dus ook om plaatsen te verliezen.

OKK BEL666OKK BEL100OKK BEL808

Na een spannende strijd wisten de Belgen de 2de plek (Gill De Bruyne / Kathleen Vandenbulcke – Falcon F16 – Anemos), 7de (Floris Wuyts/Sonja Buyle – Falcon F16 – Anemos) en de 9de plek (Carolien Goedgebeur/Yves Bastiaans – Viper F16 – OSRC) te zeilen > allemaal MIXED teams! Go ladies!

OKK F16 2018 results

Ook het podium typeert de F16 klasse met een all male, een mixed en all female team.